
Lourinhã’s special drink
The Lourinhã brandy, having won many awards, is known as one of the best in the world. The Adega Cooperativa da Lourinhã is responsible for the production of this high quality beverage.

Ribamar’s fishing legacy at risk amid modern challenges
“Fishing is an industry very much adrift. If a sector is lost at sea, people are bound to try and save themselves”, says Leonor Silva, a fish net saleswoman. The Ribamar region has long been linked to sea life, fishermen, net making women, Nossa Senhora de Monserrate, but now, they’re struggling to stay afloat, how has it come to this?

Arde, mas será que dói ao ambiente?
A Adega Cooperativa da Lourinhã, começou com 15 agricultores, inicialmente com a produção de vinho branco leve, passando mais tarde para a produção da DOC (Denominação Origem Controlada) – Aguardente vínica, tornando-a mais sustentável.

O futuro de Ribamar está no Mar ou nas redes?
A região de Ribamar, na Lourinhã, tem muitas características piscatórias e uma população dependente económica e socialmente da exploração marítima. Esta tradição encontra-se presente no núcleo museológico “Olhar o mar” e na população local.
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